Hypnotherapie

“Hypnose is een toestand waarin je jezelf zover laat gaan in een doelgerichte dagdroom, dat je jezelf losmaakt van je uitwendige omgeving en opgaat in je innerlijke werkelijkheid,” Araoz

Hypnotherpie Almere

Psycho-sociale begeleiding is hypnotherapie, N.L.P. en visualisaties.

Hypnotherapie is effectief voor: psychisch en psycho-somatische klachten, somatische klachten

 • Bij angst, paniek of fobie
 • bij stress, burn-out, slaapproblemen
 • bij depressie, passiviteit of vermoeidheidssyndroom
 • Bij emotionele uitbarstingen of boosheid
 • psycho-somatisch, zoals maag- en darmklachten, migraine, hartkloppingen of druk op de maag, pijn aan gewrichten, pijn klachten, enz.
 • relatie en seksuele problemen
 • lichamelijke ondersteuning bij herstel bijvoorbeeld een operatie of ongeluk
 • het verkrijgen van inzicht, verhogen van je zelfhelend vermogen, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en nieuwe vaardigheden.
 • bij trauma, zeker in die situaties als de gebeurtenis (gedeeltelijk) is vergeten.

Hypnotherapie brengt je in en staat-van-zijn tussen waken en slapen, wanneer een ontmoeting is van je bewustzijn met je onbewustzijn. Dit noemen we trance of hypnose. Wij kennen dit allemaal in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld als we een moment hebben van dagdromen, even afwezig zijn of terugdenken aan de fijne vakantie. Ook passeren we dit bij het in slaap vallen en wakker worden. Kortom: trance of hypnose is doodgewoon.

Een hypnotherapeut roept bewust deze trance bij je op. Hierdoor kun je contact maken met je onbewuste terwijl je er met je bewustzijn bij bent. Je maakt mee wat er gebeurt.

Een kenmerk van trance is dat ons denken op een laag pitje functioneert en ons gevoel en hoger bewustzijn makkelijker bereikbaar is. In hypnotherapie combineren we trance met een diepe ontspanning en een gerichte aandacht, o.a. naar je gevoelswereld of daar waar het probleem zich voordoet. Door de aanwezigheid van het hoger bewustzijn kan er inzichten ontstaan en komen er oplossingen voor het probleem, die tot dan toe niet mogelijk waren. De problemen kunnen in dit leven liggen, maar ook in vorige levens.

De kracht van hypnotherapie ligt in de capaciteit van het onbewuste. Marian als hypnotherapeut brengt je in een ontspanning en roept een situatie van trance op, waarbij het hoger bewustzijn in contact gebracht worden met de onbewuste laag van niet verwerkte herinneringen en ervaringen uit het verleden. Doordat je er ook met je bewustzijn bij bent, kan je het proces volgen waarin de emotionele lading opgelost wordt. Je gaat ervaren dat de oplossingen voor jouw klachten of problemen al in je aanwezig zijn. Daarom zal de verandering ook blijvend zijn. Je gaat leren vertrouwen op je onbewuste en hoger bewustzijn in een ontspanning en een groeiend besef van vertrouwen.

En tenslotte kan je verder groeien met zelfhypnose

Concrete uitwerkingen van hypnotherapie zijn:

 • visualisaties en ontspanningsoefeningen
 • werken met beelden uit je kindertijd
 • werken met deelpersoonlijkheden
 • ervaringen uit dit leven en vorige levens
 • dromen
 • en andere hypnotherapietechnieken
 • combinatie met NLP en lichaamsgerichte trauma therapie

Reconnective Healing kan het proces van hypnotherapie goed ondersteunen.

autogene training, zelfhypnose, fantasie en werkelijkheid spelen met en door elkaar.

Ik heb mijn vrijheid door de therapie teruggekregen. Eerst deed ik dingen voor een ander. Nu doe ik ze op mijn eigen manier. Voorheen dacht ik dat ik een haaibaai moest zijn om iets te bereiken. Nu kan ik rustig overleggen

vanwege privacy zijn alle ervaringen anoniem

praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

Marian Cornelisse

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
Marian Cornelisse Contact