Liefde

Van kinds af aan ben ik gefascineerd geweest in wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leefde. De gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen kon ik beleven.

De geboorte van mijn kinderen heeft een omwenteling in mijn leven betekend. Zij hebben mij geleerd wat liefde is.

Dit was een begin van een ontwikkeling waarin elke dag mij uitdaagt om in liefde, respect en zonder oordeel te leven.

Geschenk

Praktijk MUNERA betekent GESCHENK. "Ik ervaar het als een geschenk om mijn levenservaring, kennis en wijsheid met jou te delen."

"Ik ben dankbaar dat ik in verbinding met jou mijn licht en liefde elke dag opnieuw mag ervaren en verdiepen".

"Het lijkt dat ik geholpen word. Soms is er ineens een ingeving of een onverwachte wonderlijk gebeuren. Een waar geschenk".

Het geschenk aan u en mij is het wonder van de genezing

Erkend therapeut

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar intensie is het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief bij haar clienten. Hiervoor weet zij op een liefdevolle en persoonlijke manier het lichaam en de psyche in harmonie te brengen en te vitaliseren.

Marian gebruikt hiervoor verschillende invalshoeken:

Erkend therapeut

De Opleiding voor Hypnotherapie bij het Academie Hypnos te Bussum in 2006.

P.S.B.K. bij Academie Hypnos in 2016

hypno- en traumatherapie

De Opleiding voor Hypnotherapie bij het Academie Hypnos te Bussum heb ik in 2006 bij Barbelo Uijtenbogaardt afgerond. Hier heb ik geleerd om oude pijnen op te lossen. Ik heb methodes geleerd om ervaringen uit het onbewuste naar het bewustzijn te halen en te verwerken, zodat deze niet meer onderhuids in je dag hoeven door te werken. Tijdens het afstuderen heb ik me gespecialiseerd in traumaverwerking. In dat kader heb ik bij Hans ten Dam gehospiteerd. Hij is reïncarnatietherapeut en verbonden aan de TASSO-opleidingen. Een leerzame periode, waar theorie en praktijk bij elkaar kwamen. Mijn eindscriptie gaat over hypnotherapie en traumaverwerking. Deze kunt u bestellen via de contactpagina.

Imaginatiekunde bij Jan Taal, GZ-psycholoog en oprichter van de School voor Imaginatie te Amsterdam was een aanvulling om beelden uit de onbewuste binnenwereld te leren tekenen en verwerken.

De lichaamsgerichte traumatherapie opleiding (Somatic Experience, S.E.), ontwikkeld door de Peter A. Levine trok mijn fascinatie en deze heb ik in 2011 afgerond. Hij is o.a. bekend door zijn boeken "Een tijger ontwaakt" en "De stem van je lichaam". Voor verdere verdieping volgde ik workshops zoals "Schulden Schaamte" en "Karakterstructuren" van dr. Laurence Heller PhD.

Integral Somatic Psychotherapy van Dr. Raja Selvam PhD heb ik in 2014 afgerond en in 2017 geassisteerd. Ik ging steeds meer herkennen dat we een natuurlijk vermogen hebben om van onze (zeer diepe) pijn te herstellen. Sindsdien ik hiermee in de praktijk werk, zie ik relatief snelle en definitief herstel van zeer diepe emotionele pijnen. Dat maakt de client en mij erg blij en dankbaar.

Het Neuro Affectieve Relationele Model (NARM) van dr. Laurence Heller, PhD bij het Bodymindopleidingen geeft een helder beeld en aanvullende tools om met ontwikkelingstrauma te werken. (2014-2016)

In Intervisie en supervisie van deze opleidingen vind ik een blijvende stimulans en verfijning van dit gevoelig werk.

Reconnective   Healing

reconnective healing

School voor Magnetiseren en Ontwikkeling van Hogere Vermogens van Paula Adelaar en Arij de Jong was mijn eerste opleiding, die ik in 2000 afrondde. Ik heb te voelen, naar mezelf te kijken en mijn vermogen van magnetiseren te ontwikkelen.

Opleiding voor Healing en Reading van “Mens en Intuïtie” te Amersfoort heb ik in 2003 afgerond. Met meditatieve technieken steeds helderder en scherper mijn fijngevoeligheid en healingskwaliteiten

De helende kwaliteiten van de Reconnective Healing van Eric Pearl kwam in 2008 langs. Ik leerde de Reconnective Healing en de Persoonlijke Reconnection. Geboeid door de wonderlijke healings ging ik naar het congres van "Wetenschap, Healing en Spiritualiteit" in 2008 in Hamburg. Aandachtig heb ik zitten luisteren naar de wetenschappers van de kwantumfysica, die de mogelijke relaties legden tussen wetenschappelijke kennis en de wonderlijke verschijnselen in healings en spirituele ervaringen. Een samenvatting van deze lezingen kan je voor 7,50 euro bij me bestellen door me een mailtje te sturen.

Mentor en Assistent Teacher rondde ik in 2011 af.

Elk jaar een of meer seminars gevolgd om mee te gaan in de ontwikkeling van de Reconnective Healing

Online Essentials Course in 2017

Mindfulness

Mindfulness - HARTCOHERENTIE

Veel opleidingen gebruiken meditatietechnieken om je eigen psychische processen te leren waarnemen.

De hartcoherentie training is het mindful liefdevol in je hart leren zijn. Deze training en de training voor trainers heb ik bij het Heart Math Institute in 2010 gevolgd. Een feedbackapparaat laat zien wanneer je hart harmonisch klopt. Je hart is het centrum van je lichaam en geest. Door het harmoniseren van je hart kan je lichaam en psyche ontstressen en vitaliseren.

Specialisatie voor eetstoornissen in 2013 De hartcoherentie is een effectieve methode is om emotioneel eten op te lossen.

Een Symposium "On becoming Emotionally regulated". Hartfocus i.s.m. VU-universiteit heeft dit georganiseerd met o.a. Steven Porges en prof. Bessel van de Kolk.

De Mindfulness training is mindful op afstand en mild leren waarnemen van je dagelijkse ervaringen De training voor trainers heb ik bij See True Mindfulness Trainingen in 2012 gevolgd. Hartcoherentie en Mindfulness noem ik altijd zus en broer van elkaar. Waar de ene training eindigt, begint te ander. Ze geven beide basisvaardigheden, die ik vaak mijn clienten in therapie leer. Het is een basis om jezelf te helen.

De retraite van vijf dagen bij Thich Nhat Hanh in 2010 heeft me de weg gewezen naar wijsheid en compassie.

De Boeddhist Rinpche Tulku Lobsang volg ik om zijn diepe wijze en liefdevolle methode om naar een hoger bewustzijn te groeien. Ik vind er verdieping van de Mindfulness en van de Lichaamsgerichte Traumatherapie. Gevolgde workshops, retraites of opleiding:

 • "Mindfulness trainer". Retraite van 5 dagen
 • "Lu Jong Trainer" in 2016. Jaartraining
 • "Tummo: retraite van 7 dagen in 2014
 • "Open your Heart, Awaken your Mind" Een driedaagse in 2015
 • "Tsa Lung" retraite van 9 dagen
 • "Buddhist Psychologie Training" retraite van 5 dagen in 2016
 • "Lu Jong II". Retraite van 7 dagen in 2017
 • en voorlopig zal ik deze wijze leraar blijven volgen.

David Dewulf is een grote leraar in de combinatie van Mindfulness en Compassie. Bij hem heb ik het volgende gevolgd:

 • "Hartfulness" van Instituur voor I AM
 • door David Dewulf in 2014
 • Heartfulness - Zelfcompassie" van Instituut voor I AM
 • door David Dewulf in 2014
"Al deze trainingen en de ervaringen in het dagelijks leven hebben mijn leven rijker gemaakt. Het blijft een voortdurend uitdagend proces van vallen en opstaan," aldus Marian

Het afgelopen jaar heb ik bijzonder veel van mijn therapie en de daarmee samenhangende oefeningen thuis geleerd. Mijn hyperalertheid en angstklachten zijn aanzienlijk gereduceerd. De laatste paar weken merk ik op dat ik in het openbaar totaal niet nerveus of angstig ben. En dat vind ik bijzonder fijn.

Nu ik weer terug ben op mijn werk, durf ik mezelf meer te uiten. Dit zorgt voor verbaasde reacties. Hierover maak ik me nu minder druk.

- Vanwege privacy geen naam

praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

Marian Cornelisse

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
Marian Cornelisse Contact