Mindfulness Cursus Almere

The mind is like muddy water. If you leave it alone, the mud will settle and the water will naturally become clear - Lama Tulku Lobsang Rinpoche

Training Mindfulness Almere

In het begin van de training leer je je los maken van je piekeren of lastige gevoelens door je aandacht te richten op één ding: je lichaam of je ademhaling. Hierdoor zal op een natuurlijke wijze je piekeren en nare gevoelens minder worden. Het fijne effect is dat we ons kunnen ontspannen.

De volgende stap is het leren rustig worden in lastige situaties. In de 2e helft van de Mindfulness training leren we pijnlijke of verdrietige gevoelens, negatieve gedachtes en boosheid waarnemen zonder iets te doen. Dit zijn pittige meditaties!! Zo kan je jezelf veel pijn besparen.

Bij Praktijk Munera wordt de originele mindfulness training volgens de methode van John Kabat Zinn gegeven.

Mindfulness is effectief tegen

stress, burnout, chronische en acute pijn, angsten, slaapproblemen, chronische en acute ziektes, rouw, scheiding, ontslag, een negatief zelfbeeld, depressieve of vage klachten

Mindfulness is geschikt voor

Jong en oud, ziek en gezond. Er is geen ervaring nodig. We zitten op gewone stoelen. Daarom is het laagdrempelig als je minder goed ter been bent.

"

"Dank je wel voor je liefdevolle lessen en handvatten, want voor mij gaat Mindfulness nu pas beginnen for the rest of my live. Liefs"

"Ik gebruik het nog elke dag. Het is een soort 2e natuur aan het worden. Het gaat dan ook prima met mij ,ook wanneer ik mij niet zo toppie voel.(dit hoort er immers ook bij en door er bij stil te staan ga ik er beter mee om)

"

 

  • LEEF BEWUST, LEEF VANDAAG, LEEF ONTSPANNEN
  • NEGEN MEDITATIE OCHTENDEN
  • 2,5 uur per ochtend
  • EN ELKE DAG TIJD VOOR JEZELF
  • 12 MEDITATIE-OEFENINGEN
  • De originele training zoals John Kabat-Zinn deze ontwikkeld heeft.

 

ERVARINGEN van de cursisten

“De Mindfulness is nuttig en waardevol. Ik ga dit mijn leven lang gebruiken. Ik heb geleerd om anders met gevoelens en gedachtes om te gaan. Ik ben daardoor niet meer zo uit het veld geslagen als er een tegenvaller is. Ik ben gewoon blijer geworden." Daardoor kunnen we gemakkelijker om gaan met de dingen die we tegen komen. We zijn gewoon blijer”. Lees meer over de ervaringen van de cursist

MINDFULNESS geeft je:

Rust; ontspanning; aandacht voor jezelf; minder stress; vermindering van lichamelijke en emotionele pijn; Activering van je lichamelijke en psychische weerstand;versterking van je innerlijke kracht; verbetering van je concentratie, creativiteit en intuïtief vermogen; het verkrijgen van inzicht in jezelf en de wereld om je heen; verbetering van je communicatie. Een grotere helderheid in denken en vitaliteit van je lichaam.

 

 

de MINDFULNESS-TRAINING

In het begin van de training leer je je los maken van je piekeren of lastige gevoelens door je aandacht te richten op één ding: je lichaam of je ademhaling. Het piekeren of vervelende gevoelens worden vanzelf minder. Dit proces leer je met vallen en opstaan. Als je je focust, dan schieten daar zomaar weer gedachtes of gevoelens doorheen. Dat geeft niet. Je laat dat los en je gaat terug naar je focus op je ademhaling of je lichaam. Het fijne effect is dat je gaat ontspannen.

Het tweede deel van de Mindfulness training gaat over het rustiger worden in lastige situaties. Je gaat het waarnemen leren van pijnlijke of verdrietige gevoelens, van negatieve gedachtes en van boosheid. Dit zijn pittige meditaties!! Dit gaan we langzaam opbouwen. En je zal beloond worden met veel meer rust in vervelende situaties. En dit zal je veel pijn besparen.

HET BIJZONDERE van de mindfulness

is moeilijk uit te leggen, maar wel tijdens de training makkelijk te ervaren. In het kort komt het er op neer dat je leert om het denken tot rust te brengen. Hierdoor kan de wijsheid van lichaam en gevoel de ruimte krijgen om zich te herstellen. Dit vermindert veel stress en lichamelijke en emotionele nemen pijnen af. Ook zullen er vanzelf nieuwe inzichten gaan ontstaan. Tijdens het mediteren, het richten van de aandacht, vinden er in je lichaam en geest subtiele processen plaats wat een gevoel van rust/geluk laat ontstaan.

WETENSCHAPPELIJK is aangetoond

dat Mindfulness training psychische balans brengt en lichamelijke gezondheid. Universiteiten in Nederland en over de hele wereld houden zich hiermee bezig. Mindfulness wordt door artsen in het Flevoziekenhuis, bedrijfs- en huisartsen aanbevolen.

Lieve Marian

Bedankt voor de ervaring len inzichten die ik met behulp van jouw begeleiding heb mogen opdoen. De Mindfulness training heeft me gesterkt in mijn geloof dat ik het allemaal al in me heb. Het nu van mij om in dit geloof en vertrouwen de reis naar binnen voort te zetten. Dank je wel voor alles en tot ziens.

Dikke brasa

Lees meer ervaringen met Mindfulness

vanwege privacy zijn alle ervaringen anoniem

John Kabat-Zinn

Grondlegger van de Mindfulness geeft een uitgebreide uitleg.

Schrijf je in voor de training Mindfulness

Contact

  • Hits: 7250
praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

Marian Cornelisse

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
Marian Cornelisse Contact