Mindfulness


The mind is like muddy water. If you leave it alone, the mud will settle and the water will naturally become clear
- Lama Tulku Lobsang

Start eerstvolgende cursus: ....#

Schrijf je in

Cursus Mindfulness Almere

Mindfulness

Wat leer je op de cursus mindfulness?

In het begin van de training leer je je los maken van je piekeren of lastige gevoelens door je aandacht te richten op één ding: je lichaam of je ademhaling. Hierdoor zal op een natuurlijke wijze je piekeren, stress, onrust en vage gevoelens minder worden. Dit proces leren we met vallen en opstaan. Soms lukt het heel goed, soms wat minder. Het fijne effect is dat we ons kunnen ontspannen.

De volgende stap is om in lastige situaties ook rustiger te worden. Vanaf de vijfde bijeenkomst leren we omgaan met pijnlijke of verdrietige gevoelens, met negatieve gedachtes en met een onrust in ons. Dit zijn pittige meditaties!! En ervaar het dat je inspanning beloond wordt.

Bij praktijk munera wordt de originele mindfulness training volgens de methode van John Kabat Zinn gegeven.

“De Mindfulness is erg nuttig en waardevol. We zullen dit ons leven lang gebruiken. We hebben geleerd om anders met gevoelens en gedachtes om te gaan. Daardoor kunnen we gemakkelijker om gaan met de dingen die we tegen komen. We zijn gewoon blijer."

Lees meer ervaringen met Mindfulness

Leef bewust, leef vandaag

Mindfulness geeft je

Rust; ontspanning; aandacht voor jezelf; minder stress; vermindering van lichamelijke en emotionele pijn; Activering van je lichamelijke en psychische weerstand;versterking van je innerlijke kracht; verbetering van je concentratie, creativiteit en intuïtief vermogen; het verkrijgen van inzicht in jezelf en de wereld om je heen; verbetering van je communicatie. Een grotere helderheid in denken en vitaliteit van je lichaam.

Het bijzondere van Mindfulness

Dit bijzondere is moeilijk uit te leggen, maar wel tijdens de training makkelijk te ervaren. In het kort komt het er op neer dat we het denken tot rust leren brengen. Hierdoor kan het lichaam en het gevoel op een natuurlijke wijze herstellen. Dit vermindert veel stress en daardoor nemen lichamelijke en emotionele pijnen af. Er ontstaan vanzelf nieuwe inzichten in jezelf en de wereld om je heen. Tijdens het mediteren, het richten van de aandacht, vinden er in je lichaam en geest subtiele processen plaats wat een gevoel van rust/geluk laat ontstaan.

John Kabat-Zinn

Grondlegger van de Mindfulness geeft een cursus bij Google.

Mindfulness is effectief tegen

stress, burnout, chronische en acute pijn, angsten, slaapproblemen, chronische en acute ziektes, rouw, scheiding, ontslag, een negatief zelfbeeld, depressieve of vage klachten

Mindfulness is geschikt voor

Jong en oud, ziek en gezond. Er is geen ervaring nodig. We zitten op gewone stoelen. Daarom is het laagdrempelig als je minder goed ter been bent.

Wetenschap

Meerdere universiteiten in en buiten Nederland hebben aangetoond dat de training psychische balans en lichamelijke gezondheid geeft. Mindfulness wordt door artsen in het Flevoziekenhuis en huisartsen aanbevolen.

  • Lees meer over ervaringen van cursusten
  • Lees meer over Mindfulness

Agenda & data

  • Donderdag-ochtend: 9.30 - 11.30 uur, PARKHUYS-almere, Bunuellaan 1,1325 PP, Almere-Stad
  • Donderdag-avond: 19.30 - 22.00 uur, Uithof 15, 1353 XB, Almere-haven.
  • 50 euro korting in het Parkhuys-almere € 325,-
  • De training 's avonds kost € 375,-
  • inclusief gratis intake gesprek, 9e bijeenkomst, een werkboek en 12 meditatieve oefeningen
schrijf je in
praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

Marian Cornelisse

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
Marian Cornelisse Contact