Lu Jong

Tibetaanse meditatieve bewegingsoefeningen

"If you have a strond body,
you recover from desease faster.
If you have a strong happiness,
you recover from suffering faster".

- Lama Tulku Lobsang Rinpoche

training Lu JOng Almere

Lu JOng

Letterlijk: Lu – lichaam; Jong - transformatie.
Lu Jong transformeert lichaam en psyche.

Lu JOng zijn Tibetaanse meditatieve bewegingsoefeningen die het lichaam masseren en de subtiele kanalen openen. De oefeningen masseren ons fysieke lichaam en openen onze subtiele kanalen, waardoor we meer gezondheid en geluk ontvangen.

ervaringen van clienten

"De Lu Jong oefenen zorgen ervoor dat ik de stress weer onder de knie kan krijgen. Het vermindert gewoon door de oefeningen. Het heeft mijn rugpijn vermindert en mijn rug flexibeler gemaakt"

Lu Jong is geschikt voor

Jong en oud, ziek en gezond. Het ondersteunt het therapeutisch proces. Er is geen ervaring voor nodig. Iedereen kan meedoen en genieten van de weldaad van de oefeningen.

Ik geef graag Lu JOng aan mensen die:

  • een gezond lichaam en psyche willen hebben
  • last hebben van stress, burnout, chronische en acute ziektes, depressieve of vage klachten.
  • die rouw, scheiding, ontslag, een negatief zelfbeeld willen verwerken

Leraar Tulku Lobsang

De bewegingen van Lu Jong vinden hun oorsprong in oude Tibetaanse teachings. Ze zijn ontstaan tijdens de retraites van Boeddhistische monniken in de bergen. Zij brachten daar maandenlang door zonder een arts te kunnen raadplegen. Door deze oefeningen bleven zij gezond. Lama Tulku Lobsang Rinpoche introduceerde deze oefeningen in het Westen. Tulku Lobsang heeft van vele meesters in Tibet kennis en wijsheid van alle overdrachtslijnen van deze helende bewegingen ontvangen. Hij paste ze voor Westerse mensen aan tot 22 heldere beoefeningen. Lu Jong II bevat 15 extra oefeningen.

Verhoging van gezondheid en geluk

In de beweging werken we tegelijkertijd met het lichaam, de psyche en energie. We brengen de vijf elementen (ruimte, aarde, wind, vuur en water) en de lichaamsvochten in evenwicht. Dit zijn, volgens de Boeddhistische filosofie, de fundamenten van het fysiek en subtiele lichaam.

Vorm, beweging en ademhaling wordt in een mindfulness houding bij elkaar gebracht. We gebruiken vorm en beweging om herhaaldelijk druk op punten van de kanalen uit te oefenen. Dit masseren doet de blokkades openen. De aandacht voor de ruggengraat is groot. De ruggengraat is namelijk het centrale kanaal van het lichaam en de psyche. In de Lu Jong forceer je niets. Met een focus en een liefdevolle aandacht merk je de signalen van je lichaam en ruggengraat op en stem je daar op af. Zo creëer je ruimte rond de wervels en raak je geheime plekken aan voor het opheffen van emotionele blokkades. Het ruimte creëren gebeurt ook in de blokkades in de gewrichten, die zich in ziektes uiten.

Het gebruik van de adem en het bewustzijn ontwikkelt een innerlijke harmonie. Hierdoor transformeren onze negatieve emoties en verhogen we de levens- en spirituele energie.

Doe mee

de eerste vijf oefeningen met
Lama Tulku Lobsang Rinpche

“De helende oefeningen van Lu Jong doe ik bijna elke dag. Ze vergroten mijn capaciteit van denken, voelen en concentratie. Diverse kwalen, zoals rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn en druk op het hart zijn verdwenen of verminderd." aldus Marian

praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

Marian Cornelisse

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
Marian Cornelisse Contact