Mindful luisteren: Kristallen klankschalen

Magische klanken

De magische klanken van de kristallen klankschalen horen we niet alleen met onze oren, maar met ons hele lichaam.

kristallen klankschalen

luister en voel

en ik hoop dat je net zo geraakt wordt als ik.

KLANKKLEUREN

Marian speelt met 12 grote kristallen klankschalen. Bij elkaar zijn alle noten van de toonladder vertegenwoordigd, ook de halve noten. Daarnaast zijn er 9 solfeggio kristallen kelkjes, die een grote helende capaciteit hebben. Samen ontstaat er een kleurrijk bad van klanken.

BOVENTONEN

In het samenspel van verschillende klanken van twee of meerdere klankschalen kunnen boventonen ontstaan. De basis tonen geven ons een stevig gevoel in ons lichaam, terwijl de boventonen ons bewustzijn opent.

de werking

De eigenschap van kristal en de trillingen van de muzikale klanken creëren samen een magisch effect. Het maakt ons blij. Het ontspant ons. Het maakt rustig en helder in ons hoofd. Het verbindt ons met onze Ware Natuur, waar liefde en licht is. Het activeert creativiteit en vertrouwen.

DE HARMONISCHE RESONANTIE

Op moleculaire niveau is de structuur van kristal (= de pure kwarts van de klankschalen) en die van water het zelfde. En wij bestaan voor 70 % uit water. De trillingen van de klankschalen kunnen makkelijk door het water en onze botten verplaats worden. Zo kan ons lichaam in trilling gebracht worden. Deze harmonische trillingen brengt het lichaam en de geest in beweging en terug naar harmonie. Deze werking vindt op orgaan, cel en moleculair niveau plaats.

ERVARINGEN

  • “Ik ben stil van binnen.”
  • “Zulke gevoelige klanken die echt bij me binnenkwamen”
  • “Ik ben overgevoelig op mijn oren, maar dit kwam zo zacht en diep binnen. Het heeft me geraakt.”
  • “Bijzonder hoe de tonen elkaar gaan vinden, gaan aanzwellen en dan galmen en weer zoemen. Het zijn zo van die golfbewegingen. Soms kwam het mijn ene oor in en de andere weer uit. Het leken energiebollen om me heen. Het was heerlijk en ontspannned.”
  • “Indrukwekkend. Dit is de 1e keer dat ik de klankschlen hoor. In het begin dacht ik: "nou ja.” Maar langzaam aan begon er een trilling te ontstaan in mijn lichaam. Ik kreeg het heel warm. De geluiden waren in eens in mijn innerlijk. Lekker, een soort massage"
  • “Ik heb al vaak de klankschalen gehoord. Nu dacht ik op een gegeven moment: "er knapt zo iets". Maar ik bleef liggen en deed niets. Het geluid stapelde zich en stapelde zich. Het moest stoppen. Het voelde paniekerig en op hetzelfde moment was het voorbij en was er rust. Nu, een paar weken later voel ik vrijheid en ruimte. Mijn controle heb ik meer losgelaten.”
  • “Bijzonder effect. Het geluid ging soms mijn ene oor in en met mijn andere oor hoorde ik andeere tonen. Een heerlijke ontspanning.”
  • "Ik was heel ver weg in een sfeer van harmonie en balans. De klanken heb ik niet gehoord, maar ze waren een bedding om in deze sfeer van harmonie en balans in mezelf te komen. Het voelt dat ik mijn liefdespijn heb kunnen verwerken. Super fijn."

ONTSPANNING

Het lichaam en de geest wordt door de klanken van de kristallen klankschalen gestimuleerd om tot een diepe ontspanning te komen. In dit proces kunnen er vastzittende emoties, oude ervaringen en negatieve overtuigingen losgetrild en losgelaten worden. Er vindt een proces van vernieuwing plaats.

ERVARING VAN MARIAN

Sinds 2012 heb ik ontdek wat deze klanken met mij doet. Na een kwartier spelen met de schalen, ben ik blijer, opener en fijngevoeliger. Ik word dieper door het leven geraakt. En op een verdrietig moment zorgen de klanken ervoor dat ik bij mijn verdriet kom, het verdriet gaat stromen, ik mijn verdriet echt kan voelen en dat het weer voorbij gaat.

De laatste jaren ontdek ik de wonderlijke wereld van de klanken. Het is de wereld tussen de concrete dagelijkse werkelijkheid en de spirituele wereld in. Het behoort tot deze twee werelden en verbindt deze ook. Er is veel over geluid bekend en met deze kennis kan je de relatie ontdekken tussen onze dagelijkse wereld en de spirituele wereld. Fascinerend.

Ik heb voor klankschalen gekozen, die zijn afgestemd op de frequentie van 432 HZ. Deze frequentie en alle afgeleide frequenties kom je overal in de natuur en in het universum tegen. De ontspanning na het luisteren van de kristallen klankschalen is anders dan na een dagje strand. De klanken kunnen ons op een veel dieper niveau ontspannen. En hoe dieper we ons kunnen ontspannen, hoe opener, nieuwsgieriger, blijer en vitaler we worden. Dit zit in onze natuur besloten. En er gebeurt meer. We groeien in bewustzijn, we kunnen in een trance terecht komen of een geestelijke ervaring krijgen.

klanken van de kristallen klankschalen zuiveren het lichaam en de geest en zo kunnen we in een hoger bewustzijn terecht komen.

kristallen klankschalen concert

Zaterdag avond 28 mei een klankschalen concert in de Theodorakapel te Zwolle Thema is: "Inspiratie door de reis naar Peru".

Aanmelden: bij Hankie via telegram 06 1412 1729

Kosten zijn 12 euro

Deur open om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur

agenda

Luister en relax

bij 2 minuten kristallen klankschalen

praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

Marian Cornelisse

Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
Marian Cornelisse Contact