Hartcoherentie

Mindfull liefdevol zijn

We need the indestructible love –
the love that is our nature.
For this, we have to look within…………………
This love is the solution to all problems
and the answere to every question.

- Lama Tulku Lobsang Rinpoche

Training Hartcoherentie Almere

Hartcoherentie

 • HARTCOHERENTIE GEEFT BLIJDSCHAP
 • HELDER DENKEN
 • LICHAMELIJKE VITALITEIT.
 • Je lichaam ontspant zich en de stress verdwijnt.

  Een rijk cadeau aan jezelf

  Hartcoherentie training

  Hartcoherentie stimuleert

  • een rustige en diepe ademhaling
  • meer rust in je denken en lichaam
  • lekker in je vel zitten
  • een betere vertering van het voedsel
  • een verhoging van de weerstand
  • een verhoging van de vitaliteit
  • een verlaging van de bloeddruk te verlagen
  • een betere samenwerking van het gevoel en verstand
  • een vergroting van de intuitie
  • een liefdevolle staat van zijn

  De training

  De Hartcoherentie training bestaat uit 7 sessies in twee maanden. Hartcoherentie leren we in drie stappen:
 • 1. heel rustig en diep ademen
 • 2. met je aandacht naar je hart gaan
 • 3. aan een mooie (liefdevolle) ervaring denken
 • Een biofeedback apparaatje gebruik je bij het oefenen. Dit is een speciaal handapparaatje of programma op je mobiel of computer. Met je mobiel kan je overal oefenen, in de trein of op je werk. In het programma staat groen voor coherent, blauw voor neutraal en rood voor niet-coherent. Je leert zo opmerken welke gevoelens en gedachtes je uit de coherentie halen. Je leert je negatieve gedachtes en emoties te stoppen en om te zetten naar positieve gevoelens en gedachtes. Je kunt op vier niveau's trainen.

 • Voor wie??

  Voor iedereen die liefdevol in het leven wilt staan.

  Het hormonaal systeem en het autonoom zenuwstelsel

  De hartcoherentie stimuleert het hormonaal systeem naar balans en het autonoom zenuwstelsel naar rust. Deze twee systemen hebben grote invloed op onze gevoelens en gedachtes en andersom hebben onze gevoelens en gedachtes hebben invloed op deze twee systemen. Het positieve gevoel in je hart gaat samenwerken met het denken.

  wetenschap

  Met een klein team wetenschappers richtte Doc Childre en Howard Martin in 1991 het Instituut HeartMath in Noord Californië op. Hun doel was om het menselijk hart wetenschappelijk te onderzoeken. Zij ontdekten dat leven vanuit je hart de kwaliteit van je leven vergroot. In de hartcoherentie training hebben zij technieken verwerkt die het potentieel van het menselijk hart vergroot.

  Volg je hart

  Met deze verbinding met de HeartMath Institute-gemeenschap krijg je toegang tot wetenschappelijk gevalideerde hulpmiddelen. Hulpmiddelen die je gaan ondersteunen in een betere samenwerking ...

  Mysteries van het Hart

  Het geloof dat het hart waarheden aanvoelt over de aard van het bestaan is door de eeuwen heen blijven bestaan. HeartMath heeft de aard van het menselijk hart onderzocht ...

  "In de hartcoherentie heb ik de wijsheid en verbinding van het hart en het universum ontdekt"

  vanwege privacy zijn alle ervaringen anoniem

  Het hart centraal

  Wetenschappers hebben het volgende ontdekt:

 • 1. Het hart speelt een centrale rol in het neurologisch systeem (= zenuwen). In de laatste 20 jaar is ontdekt dat het hart ook een hersendeel heeft, dat actief signalen naar het lichaam zendt en onafhankelijk van de hoofdhersenen kan functioneren. Het hart zendt pijn-en gevoelssignalen naar de hoofdhersenen om het autonoom zenuwstelsel, het hartritme, de bloedvaten, klieren en organen te kunnen beinvloeden.

 • 2. Het hart kan het hormoon ANF (= Atrial Natriuretic Factor) uitscheiden. Deze beinvloedt de bloeddruk, de bloedvaten, de nieren, de klieren die adrenaline produceren en de vele regulatie centra in de hoofdhersenen. Het ANF vermindert de productie van stress hormonen, het stimuleert de seksuele organen en het immuunsysteem. Sommige wetenschappers suggereren dat het de PASSIE vergroot. Het hart produceert ook neurotransmitters noradrenaline en dopamine die van invloed zijn op het emotionele centrum in de hoofdhersenen.

 • 3. Het ritme van hart is het ritme van de bloeddruk in het hele lichaam. Als het ritme van het hart in hetzelfde ritme komt als de ademhaling en het autonome zenuwstelsel, ontstaat er een harmonische trillingsveld in het lichaam dat positief doorwerkt in de organen en de cellen. Dit ritme werkt ook stimulerend op het uitwisselen van voedingsstoffen in de celwand. Het ritme brengt een electrische voltage teweeg dat van invloed is op de reacties in de cellen. Hetzelfde verschijnsel zien we in ons hoofdhersenen terug. Het ritme van de golf van de bloeddruk (=hartslag) stimuleert een positief elektrisch veld in de hersenen. Het optimale ritme is een hartslag van 10 seconden. Dit ritme kunnen we via onze ademhaling beinvloeden. Vandaar dat een ritme van 5 seconden in- en 5 seconden uitademen het hart stimuleert naar dit ritme en gunstig op ons hele lichaam kan gaan werken.

 • 4. Het electro-magnetische veld van het hart is 5000 x sterker dan die van de hersenen. Dit veld reikt tot ongeveer 2.50 tot 3.00 meter buiten ons lichaam. Gary Schwartz en zijn collega van de Universiteit van Arizona hebben ontdekt dat er een directe interactie is tussen het electromagnetisch veld van het hart met dat van de hersenen. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het beter gaan samenwerken van het denken met het gevoel als we in hartcoherentie zijn. Het electro-magnetisch veld van ons hart speelt niet alleen voor ons zelf een belangrijke rol, maar is ook waarneembaar door de mensen in onze omgeving. Een persoon met een liefdevol hart is voor iedereen fijn om in je omgeving te hebben.

 • Samengevat:

  Het hart heeft een grote invloed op de fysiologische, emotionele en mentale processen. De hartcoherentie werkt stimulerend voor een ontspannen en vitaal lichaam; een helder denken; het intuitief vermogen en een blij gevoel. Het stelt ons in staat om in positieve verbinding met onszelf en de wereld om ons heen te komen.

 • Leef bewust, leef met een liefdevol hart

  praktijk voor traumatherapie, hypnotherapie, mindfulness en Reconnection

  Marian Cornelisse

  Marian Cornelisse is erkend therapeut bij Praktijk Munera. Haar doel is altijd het verhogen van Levenskracht, Geluk en Perspectief. Hiervoor neemt zij als uitgangspunt het lichaam en de geest tot rust te brengen op een liefdevolle en persoonlijke manier.

  Wat er in de binnenwereld van de mensen om me heen leeft, heeft me altijd gefascineerd. Als kind beleefde ik al de gevoelswaarde van de verhalen van de volwassenen. Dankzij mijn twee kinderen heb ik ervaren wat liefde is. Dit was het begin van een omwenteling dat resulteerde in een basishouding om alles vanuit mijn hart te gaan ontmoeten. Elke dag geeft me groeimogelijkheden om liefdevol, met respect en zonder oordeel te leven.
  Marian Cornelisse Contact